Namijenjena ženama reproduktivne dobi od
tinejdžerske dobi do četrdesetih godina.

Kome je namijenjen Femmessence MacaHarmony™?

Namijenjen je ženama koje dožive poremećaj hormonalne ravnoteže u bilo kojem razdoblju od tinejdžerske dobi do četrdesetih godina života. Poremećaj hormonalne ravnoteže postaje sve veći problem žena svake dobi. Osim normalnoga hormonalnog ciklusa, žene današnjice moraju se nositi i s ksenobiotičnim (stranim) hormonima ili pseudohormonskim tvarima koje se nalaze u kozmetici, hrani, plastici i proizvodima za njegu kose. Posljedica toga je poremećaj hormonalne ravnoteže koji pogađa mnoge žene na čitav niz načina – od simptoma PMS-a, napuhanosti, oticanja, akni, napetosti i promjena raspoloženja sve do gubitka kose, nepravilnih mjesečnica i tegoba s plodnošću.

Na početak

Što to znači za vas?

Hormonalna ravnoteža ključni je aspekt općeg zdravstvenog stanja i dok su hormoni koji se u tijelo unose za vrijeme postupaka IVF ili u obliku oralnih kontraceptiva kako bi eliminirali simptome ili manipulirali hormonalnom slikom žene, Femmenessence MacaHarmony™ podržava postizanje ravnoteže na prirodan način. Kad je proizvodnja hormona pravilna i uravnotežena, vaše tijelo lakše postiže fiziološki sklad. To znači da su menstrualni simptomi rjeđi i vaše je opće zdravlje pospješeno, a to povoljno utječe i na zdravlje u razdoblju prije prvog začeća, te fertilnost.

Na početak

Kako vam Femmenessence MacaHarmony™ pomaže?

Femmenessence MacaHarmony™ ne unosi nikakve hormone u vaše tijelo. Naprotiv, on surađuje s vašim tijelom tako što stimulira hipotalamus, hipofizu i nadbubrežne žlijezde kako bi one podržale i pospješile ravnotežu hormona kao što su FSH, estrogen, LH, tiroid i progesteron. To je razlog zbog kojeg Femmenessence kod svake žene funkcionira na jedinstven način. Podržava individualni biološki “mehanizam” na način na koji on postiže svoju ravnotežu i tako optimizira vaše zdravstveno stanje u posebnom razdoblju vašeg života.

Na početak

Što je Femmenessence MacaHarmony™?

Femmenessence MacaHarmony™ je koncentrirana bioraspoloživa kombinacija jedne od najsnažnijih adaptogenih biljaka. Adaptogeni su jedinstvena vrsta biljaka i ekstremno rijetko se nalaze. Ruski su istraživači, nastojeći organizirati vlastiti način rada, proučili više od 4 000 ljekovitih biljaka i među njima su identificirali su tek 12 pravih adaptogena. Adaptogeni su odavna poštovani zbog svojih iznimnih sposobnosti postizanja sklada i homeostaze (harmonije) u tijelu, ali se tek s nekim nedavno otkrivenim fenotipovima dolazi do spoznaja da je takav drastičan i dragocjen utjecaj moguć i na hormonalnoj razini. Adaptogeni imaju to jedinstveno svojstvo djelovanja na svakog pojedinca na njemu svojstven način, ovisno o tome funkcionira li sustav iznad ili ispod ravnotežne razine, djeluju u smjeru povoljnom za naše zdravlje.

Osim toga, njihova toksičnost gotovo ne postoji, kao i neželjeni popratni učinci. Jedini sastojak Femmenessencea je Maca-GO®, vlastita kombinacija različitih fenotipova (subspeciesa) adaptogene biljke maca (Lepidium peruvianum). Maca-GO® podvrgava se patentiranom postupku koji osigurava najveću moguću bioraspoloživost čitavog spektra aktivnih sastojaka koje nam biljka pruža. Lepidium peruvianum Chacon ima 13 različitih fenotipova i čini se da svaki od njih polučuje nešto drukčije blagotvorne učinke po zdravlje, ovisno o spolu i dobi. Maca-GO® je specifična kombinacija fenotipa osmišljena tako da podržava funkcije tijela žene. Bitno je naglasiti da je Femmenessence trenutačno jedini biljni proizvod koji je podvrgnut dvostruko slijepom (double-blind), placebo kontroliranom kliničkom ispitivanju njegova pozitivnog utjecaja na ravnotežu hormona.

Na početak

Koliko je Femmenessence MacaHarmony™ sličan ostalim preparatima s macom?

U usporednoj laboratorijskoj studiji Maca-GO™ preparata dokazano je još i to da ne samo da u usporedbi s najkvalitetnijim proizvodima s macom na tržištu pokazuje veću količinu aktivnih sastojaka, nego je i broj takvih sastojaka veći, a upravo to još više pridonosi njegovoj sposobnosti pozitivnih utjecaja koji Femmenessence ima na zdravlje. Kao što smo već rekli, Maca-GO® je vlastita kombinacija fenotipova biljke maca. Naše organsko korijenje Maca-GO® sadi se i uzgaja na plantažama pod našim nadzorom na visini većoj od 4 000 metara u Andama Perua.


Nakon branja, korijenje mace suši se uz korištenje tradicionalnih metoda organske prerade bilja kako bi poželjna terapeutska svojstva biljke što više došla do izražaja. Nakon toga se dijele u specifične kombinacije, ovisno o proizvodu za koji se pripremaju, i prerađuju se na poseban, organski i patenitran način, kontroliran i ovjeren u skladu s DPP-om. Koliko je nama poznato, proizvodni postupak koji provodi NHI jedini je takve vrste u Peruu. To je proces koji izbjegava ekstremnu toplinu, kloriranje i druge procese koji uključuju kemikalije, odnosno 100% je organski. Maca-GO™ je rezultat sustavne primjene takvih načela u proizvodnji – od proizvodnje sirovine pa do industrijskog dijela procesa.

Femmenessence ne sadržava kemijska sredstva, razrjeđivače, ekscipijente, konzervanse, umjetne boje ili okuse, sikrozu, kvasac, mliječne proizvode, kukuruzni ili pšenični škrob ili gluten.

Patentirano u SAD-u, broj patenta 60/819,583.

Na početak

Koja vam je količina primjerena?

Preporučena doza iznosi 500 mg dva puta dnevno. Prva se doza treba uzimati ujutro, po mogućnosti prije doručka ili uz doručak, a druga popodne ili predvečer – najbolje pola sata prije razdoblja u kojem vam je energija na niskoj razini. Razdobljem kada vam je energija na niskoj razini smatramo doba dana u kojem se osjećate umorni, bez obzira na to je li to doba ručka ili neko popodnevno razdoblje.

Ako nema takvog razdoblja, tada je preparat najbolje uzeti pola sata prije večere. Iskustva su pokazala da čak i u slučajevima kada žena ne osjeti pozitivne utjecaje, oni se pojave nakon što liječnik korigira dozu. Rezultat tog procesa je da gotovo svaka žena osjeti poboljšanje kao posljedicu uzimanja Femmenessencea. Preporučujemo da postupak započnete savjetovanjem s vašim liječnikom. Na taj ćete način i sebi i svojem liječniku postaviti osnovne pokazatelje vašeg zdravstvenog stanja, što će biti početna točka od koje možete pomno pratiti daljnje kretanje.

Na početak